Mogelijke probelem bij een Esta aanvraag? Tips

Wil je op vakantie naar de Verenigde staten, maar ben je bang dat je het land niet inkomt? Lees dan dit artikel, want wij zullen de meest voorkomende gevallen die leiden tot een weigering bespreken. Dit is allemaal naar aanleiding van eigen ervaringen opgedaan in de visum aanvraag diensten die wij om informatie hebben gevraagd.

 

Tegen welke problemen kan je aanlopen bij een aanvraag van een Esta Amerika?

 

Iedereen weet dat de aanvraag voor een Esta soms erg lang kan duren, de Amerikanen staan niet bekend om hun makkelijke visum procedure. Je moet ontzettend veel dingen invullen, vorige maand was zelfs in het nieuws dat er om je sociale media accounts wordt gevraagd, dit allemaal naar aanleiding van de vreselijke gebeurtenis in Orlando. De dader van die aanslag had zijn daad aangekondigd op zijn Facebookprofiel.

 

Veel voorkomende weigeringen Esta

  • Misdrijf gepleegd, maar niet vermeld
  • Risico land bezocht, maar niet vermeld of vergeten te melden.

 

Er is natuurlijk niks vervelender dan dat je al vertrokken bent met je vliegtuig en je bij aankomst te horen krijgt dat je het land niet in mag om de bovenstaande redenen. Het is uitermate belangrijk dat je altijd netjes vermeld wat er gebeurd is en dat je eerlijk bent over alles. Want net zoals in het dagelijkse leven geldt bij de aanvragen ook dat je altijd eerlijk moet zijn, want ondanks dat je denkt hoe klein het ook kan zijn dat het niet het vermelden waard is. Het kan je aanvraag vertragen en mogelijk een weigering veroorzaken.

 

Je paspoort dient minimaal nog zes maanden geldig te zijn na aankomst in Amerika. Dit is enorm belangrijk, want een heleboel mensen vergeten dit nog weleens en dan wordt hun aanvraag geannuleerd. Een Esta verklaring is 2 jaar geldig, dus eenmaal bemachtigd hoef je hem niet nogmaals aan te vragen voor de komende twee jaar.

 

Esta Amerika aanvragen online

 

Je kan je aanvraag indienen op visumvoor.com. Je zal mocht je aan alle eisen voldoen je visum binnen 24 uur geleverd krijgen in de mail. Een esta is een visum, alleen wordt het in de Verenigde Staten een Esta genoemd. Esta aanvragen online kan direct op visumvoor.com